Skateland Groen

Skateland en het milieu, oftewel de groene kant van Skateland.

Groene stroom & zonnepanelen

Skateland gebruikt zo’n 60.000 Kwh groene stroom per jaar. Eind 2013 hebben wij alle (normale) TL-buizen vervangen voor maar liefst 178 LED TL-buizen. Dit levert een besparing op van 2.5 Kwh per brand uur. In mei 2016 hebben wij 38 zonnepanelen van 250 Wp per paneel op het dak laten leggen. Gemiddeld leveren de panelen zo’n 1000 Kwh per maand op. Dit is niet alleen goed voor kostenbesparing, maar ook voor een groene toekomst.

Kwalitatief hout met een keurmerk

Een aantal jaar geleden hebben wij ervoor gekozen om enkel hout te gebruiken met het FSC of PEFC keurmerk. En geloof ons, voor een skatepark heb je veel hout nodig. Kwalitatief hout met een keurmerk kost iets meer, maar het is duurzaam en draagt bij aan een goed doel.

Afvalscheiding & recycling

Wij scheiden ons afval in verschillende stromen: papier/karton, glas en restafval. Ook de blikjes proberen wij zoveel mogelijk uit het afval te scheiden, wat een recycling van aluminium en ijzer oplevert.

Verminderen van plastic

In de kantine schakelen wij over van plastic bakjes naar kartonnen bakjes. Iets duurder, maar veel beter voor het milieu. Dit willen we ook gaan doen met de frisdrankbekers en de koffielepeltjes.

Al deze aanpassingen hebben wij 100% uit onze eigen zak betaald. Onze inkomsten komen uit de 25.000 bezoekers die jaarlijks in onze hal komen skaten. De overige inkomsten komen uit de kantine en de verhuur van het mobiele skateparcours.