RSCW 2021

Tijdens Rotterdam Street Culture Week staat Skateland volledig op z’n kop. Maak je op voor tien dagen lang kampioenschappen, feestjes, live painting, DJ’s en gezelligheid. Aan alle rollersporten die je in Skateland kunt beoefenen is gedacht: van skateboarden tot BMX! Het belooft een volop vette week te worden, dit wil je zeker niet missen!

We starten het eerste weekend met een wedstrijd voor junioren: Teenage Riot. Kom (gratis) kijken naar de top van het internationale skateboardtalent of ben je tussen de 0-18 jaar schrijf je dan in en maak kans op serieuze prijzen. Doordeweeks hebben we elke avond wel iets leuks: maandag gratis meetrainen met de Rotterdam Roller Derby-dames, dinsdag gratis skatelessen (18+) van Skatedays, woensdag de Rotterdam Roller Rave met living legend David Vunk en donderdag Flappen en Tappen (skateboard only) met Flatspot. We sluiten af met het NK BMX Freestyle, waarbij de top van Nederland zijn skills laat zien in verschillende categorieën: Flatland, Park en Street.

3 t/m 5 september: Teenage Riot

Het grootste internationale skateboard event voor kinderen tot 18 jaar is weer terug! Teenage Riot 2021 vind plaats op 3, 4 & 5 september in Skateland Rotterdam. Are you ready? Naast vele productprijzen zijn er ook cash en vette goodies in verschillende categorieën te winnen ter waarde van €4.000 ,- . De winnaar van Riot Open gaat naar huis met een prijzenpot van €1.000,- cash. Dit wil je niet missen! Schrijf je hier in!

Over Teenage Riot

Teenage Riot is de grootste Europese skateboard contest tot 18 jaar. Het niveau ligt hoog, de deelnemers zijn stuk voor stuk kinderen/jongeren met talent en vooral heel veel lef. De internationale top doet mee, dus wie weet zie je hier wel de toekomstige Olympisch kampioen in actie. De Olympische DJ en DJ Roodbaard @cmredbeard voorzien de jongeren van de beste hits tijdens hun tricks. Kortom: een bijzondere gebeurtenis om aan deel te nemen of te komen bekijken!

Praktische informatie

Zaterdag (4 sep) en zondag (5 sep) is Skateland vanaf 09:00 uur open. Op zaterdagavond blijft Skateland geopend tot 23:00. Check het volledige programma hier.

Op vrijdag is er tijd om te trainen en in de avond organiseert Teenage Riot een Best Trick contest. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar raden we zeker aan.

Inschrijven voor Teenage Riot kost €12,50, inclusief een drankje en eten. Deze kosten worden betaald op de dag zelf.

Je vindt alle info en het inschrijfformulier op de website van Teenage Riot. Stuur je tofste skateboard foto naar info@teenageriotskateboarding.com, Teenage Riot plaatst deze op hun Instagram- en Facebookpagina’s.

Mocht je nog vragen hebben neem dan vooral contact op via: teenageriotskateboarding

COVID-19

Dit jaar verloopt Teenage Riot iets anders dan de afgelopen edities. Het coronavirus is nog altijd onder ons en we doen ons best om alles binnen de gegeven maatregelen te organiseren. Check de website van de overheid voor alle maatregelen.

Hou altijd 1,5m afstand van elkaar, volg de instructies in het park op en iedereen die het skatepark binnen komt moet persoonlijke gegevens zoals naam & telefoonnummer afgeven.

Betaald parkeren
Bij het skatepark is voldoende plaats om te parkeren. Kosten: €2,50 per uur.

Skateboard video game contest
Er wordt ook een skateboard videogame contest georganiseerd. Binnenkort meer info.

6 september: Rotterdam Roller Derby

Op maandag 6 september ben je welkom op de open avond van Rotterdam Roller Derby! Gezellig rolschaatsen, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd bewegen! En wellicht een nieuwe hobby ontdekken.

Iedereen is welkom tijdens deze open training, geen ervaring of rolschaatsen vereist. Alleen maar een goed dosis enthousiasme! Kom je ook?

Over Roller Derby

Roller derby is een contactsport gespeeld door twee teams bestaande uit vijftien skaters. Vijf leden van elk team rolschaatsen in dezelfde richting rond een baan. Het spel bestaat uit een reeks korte match-ups (‘jams’) waarin beide teams een scorende speler (‘jammer’) aanwijzen die punten scoort door leden van het andere team in te halen (‘overlappen’). De teams proberen hun eigen stoorzender te helpen, terwijl ze de stoorzender van de tegenpartij hinderen – in feite spelen ze zowel aanvallend als verdedigend tegelijk. Er is geen bal.

Praktische informatie

Datum: maandag 6 september

Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. De training begint om 19:30 en duurt tot 21:00 uur. Na de training kan er gezamenlijk nog wat gedronken worden.

Locatie: Skateland Rotterdam, Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam

Kosten: meedoen is gratis. Het is mogelijk om skates en bescherming te huren, bescherming huren kost 5 euro. Gelieve dit aan te geven in het aanmeldingsformulier, zodat wij weten wat we moeten meenemen.

Schrijf je via de volgende link in voor de open training, voordat het event begint. Wij sturen alle aanvullende informatie een week voorafgaand aan het event toe.

 

 

 

7 september: Skatedays – opendag skateschool

Geïnteresseerd in de skateboard sport? Altijd al willen weten hoe het is om op een skateboard te rijden? Skatedays geeft gratis les op deze avond aan mensen van 18+. Tijdens de Skatedays open dag van de skateboardschool kan je op een laagdrempelige manier kennismaken met de sport. Ontdek of deze sport iets voor jou is en of je je wil aansluiten bij de skateboardschool. Schrijf je via deze link in voor een proefles!

Praktische informatie

Datum: dinsdag 7 september

Tijd: 19:30 – 23:00

Locatie: Skateland Rotterdam, Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam

Kosten: meedoen is gratis

8 september: Rotterdam Roller Rave

Skateland wordt voor één avond omgebouwd tot Roller Rave Heaven. Pak je rolschaatsen, inliners of skateboard maar uit de kast. Rijden en gliden op de lekkerste hits. De muziek wordt verzorgd door een kosmisch duo: Rotterdamse legendes DJ David Vunk en David Spanish. De platenkast gaat van house en techno tot disco, alleen de beste tracks komen langs. En niet alleen de beste muziek, maar ook is er een hele toffe lasershow. Kortom alles zodat jij zeker weet dat je de volgende dag zit na te genieten van je spierpijn. Smile! Let’s put the ROLL back in rave & roll!

Praktische informatie

Datum: woensdag 8 september

Tijd: Rotterdam Roller Rave is van 19:00 – 23:00

Locatie: Skateland Rotterdam, Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam

Kosten: de entree prijs is €10 euro. Tickets zijn limited, dus wees er snel bij!

9 september: Flatspot, Flappen en Tappen (skateboard only)

Bij Flatspot vinden ze dat het belangrijkste van skateboarden niet vergeten mag worden. Gezelligheid met je maatjes, keihard skaten, en achteraf een ijskoud afzakkertje. Doe jij een greep naar het prijzengeld, of kijk je liever vanaf de zijlijn? Iedereen is welkom!

Praktische informatie

Datum: donderdag 9 september

Tijd: 19:00 – 23:00

Locatie: Skateland Rotterdam, Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam

Kosten: Gratis entree.

10 september: Lo fidelity & training NK BMX

 

Lo fidelity is een credible Rotterdamse partyorganisatie, platenlabel en DJ-duo. Zij supporten deze avond muzikaal en zorgen voor dikke beats tijdens de open training van het NK BMX. Verder is hal 1 ook nog toegankelijk voor andere rolsporten.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 10 september

Tijd: 19:00 – 23:00

Locatie: Skateland Rotterdam, Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam

Kosten: €6

10 t/m 12 september: NK BMX Freestyle

Wil jij de beste BMX’ers van Nederland in actie zien? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Na een succesvol NK BMX Freestyle in 2020 en het debuut op de Olympische Spelen, kan een nieuw Nederlands Kampioenschap in 2021 natuurlijk niet uitblijven. De traditionele disciplines Street en Park worden gereden, maar er is ook een nieuw onderdeel: BMX Flatland! Kom jij ook kijken?

Praktische informatie

Datum: 10, 11 en 12 september

Locatie: Skateland Rotterdam, Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam

Kosten: €3