Skateland Groen

Skateland en het milieu, oftewel de groene kant van Skateland.

Groene stroom & zonnepanelen

Skateland gebruikt zo’n 60.000 Kwh groene stroom per jaar. Eind 2013 hebben wij alle (normale) Tl-buizen vervangen voor maar liefst 178 LED Tl-buizen. Wat een besparing oplevert van 2.5 Kwh per brand uur. In mei 2016 hebben wij 38 zonnepanelen van 250 Wp per paneel op het dak laten leggen. Gemiddeld leveren de panelen zo’n 1000 Kwh per maand op. Wat momenteel een leuke besparing aan energie kosten levert, maar ook in de toekomst.

Kwalitatief hout met een keurmerk

Een aantal jaar geleden hebben wij er al voor gekozen om enkel hout te gebruiken met het FSC of PEFC keurmerk. Voor een skatepark heb je een hoop hout nodig. Kwalitatief hout met een keurmerk kost iets meer, maar het is duurzaam en daarbij voor een goed doel.

Afvalscheiding & recycling

Wij scheiden ons afval in verschillende stromen, papier/karton, glas en rest-afval. Ook de blikjes proberen wij zoveel mogelijk uit het afval te scheiden, wat een recycling van aluminium en ijzer oplevert.

Verminderen van plastic

In de kantine zijn wij aan het overschakelen van plastic bakjes naar kartonnen bakjes. Iets duurder, maar veel beter voor het milieu. Wij zijn nog van plan om dit ook te doen voor onder andere de frisdrank bekers en de plastic koffie lepeltjes.

Al deze aanpassingen hebben wij 100% uit onze eigen zak betaald. Wist je trouwens dat Skateland als één van de weinig skateparken in Nederland zonder subsidie draait? Onze inkomsten komen uit de 25.000 bezoekers die jaarlijks in onze hal komen skaten. De overige inkomsten komen uit de kantine en de verhuur van het mobiele skateparcours.