Skateland kijkt terug op een geslaagde Rotterdam Street Culture Week

Van 3 t/m 12 september stond Skateland volledig in het teken van de Rotterdam Street Culture Week 2021. Een week waarin de street culture werd gevierd en omarmt. Bekijk hier de aftermovies en foto’s!

Tijdens de RSCW vonden twee grote kampioenschappen plaats in Skateland: Teenage Riot en NK BMX Freestyle. Verder werd er ouderwets gezellig gerold bij de Rotterdam Roller Rave en lieten zo’n 150 skaters hun beste skateboard tricks zien bij de Flatspot Tricks for Cash. Beginners konden meedoen aan een gratis training Roller Derby of een gratis les skateboarden volgen.

Teenage Riot
De week werd afgetrapt met Teenage Riot, de grootste junior skateboard wedstrijd van Europa. Met maar liefst 150 inschrijvingen uit 10 verschillende landen waaronder de internationale top was de wedstrijd goed gevuld.


Ouderwetse rollerdisco in en nieuw jasje: de Rotterdam Roller Rave
Tijdens de allereerste editie van de Rotterdam Roller Rave kon er gerold worden op de Italo disco sound van Rotterdamse DJ legende David Vunk. Directeur Frans Dietvorst over deze eerste editie: “De sfeer zat er goed in, de reacties waren positief en daarom gaan we kijken of dit event elk kwartaal in Skateland kan plaatsvinden.“

NK BMX Freestyle
De week eindigde met het NK BMX Freestyle.  Er is in de disciplines Street, Park en Flatland een NK gereden. Het onderdeel Park maakte dit jaar in Tokio voor het eerst onderdeel uit van de Olympische Spelen en is daarmee nu officieel een Olympische sport. Ook deden er dit jaar een record aantal vrouwen mee: 7 vrouwen verdeeld over de drie disciplines.


Geslaagde editie
Skateland kijkt terug op een geslaagde editie en zijn blij met de goede ontvangst en sfeer. Skateland hoopt te laten zien dat ze meer is dan slechts een sport locatie. Het wordt steeds meer een plek is waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen. Met de bouw van de nieuwe bar hoopt Skateland een nieuw en breder publiek te trekken.