16/10/2017 & 16/10/2017
– ROTTERDAM WORLD CUP
SKATEBOARDING

De Rotterdam World Cup Skateboarding stond gepland om komend weekend op Skatepark Westblaak gereden te worden. De zondag was gereserveerd voor een dikke sessie ‘Tricks for Cash’ in Skateland.
Maar aangezien de weervoorspelling zo slecht is voor komend weekend is besloten dat de Rotterdam World Cup Skateboarding in Skateland gehouden wordt!
Op zaterdag is de contest en op zondag is het nog steeds Tricks for Cash, voor de zondag kunnen alle skateboarders in het park aanwezig deelnemen aan de best trick sessies!

BELANGRIJK!!
Er wordt gereden op het skateboard park en een groot deel van het ‘inline’ park is gereserveerd voor publiek.  Dit betekent voor de andere bezoekers van Skateland dat er weinig ruimte over is om vrij te rijden houdt daar rekening mee!

Hieronder het persbericht van de organisatie:

NIEUWE LOCATIE: SKATELAND ROTTERDAM
RTM Skateboard World Cup op 16 september en Best Trick wedstrijden op 17 september vinden beide plaats in SKATELAND.

De RTM Skateboard World Cup vindt niet plaats op de eerder gecommuniceerde West Blaak in Rotterdam, maar in Skateland, op de Piekstraat 45 in Rotterdam. Na uitgebreid overleg met de (inter)nationale federaties is gezien de weersvoorspelling besloten uit te wijken naar een indoor locatie.

Skateland
Skateland is een gerenommeerde locatie waar al jaren grote (inter)nationale wedstrijden worden gehouden. Er is ruim gelegenheid voor publiek om aankomend weekend de bijzondere evenementen van dichtbij mee te maken. De toegang voor skateboarders en publiek is bovendien gratis.

Van Rotterdam naar Tokyo
Een groot aantal van de beste skateboarders ter wereld is dit weekend te zien in Rotterdam.
Rotterdam anticipeert hiermee op de toevoeging van skateboarden aan de Olympische familie. In 2020 staat de sport voor het eerst op de agenda tijdens de Spelen in Tokyo. Na deze pilot in 2017 moet het in de komende edities onder andere in Rotterdam mogelijk worden zich te plaatsen voor deze Spelen.

Skateboarders
Deelnemers uit 15 landen en 5 continenten strijden om de totale prijzenpot van €10.000. Vrijwel de gehele 19 koppen tellende Nederlandse Street Selectie staat aan start. Onder hen de ambassadeur van het evenement Douwe Macaré, Woody Hoogendijk en Sewa Kroetkov. De organisatie is daarnaast erg trots op het tot nu toe bekende internationale deelnemersveld. Zo komt van Brazilië Ivan Monteiro, die al eerder op het hoogste World Cup podium stond. Zuid Afrika wordt vertegenwoordigd door Brandon Valjalo en vanuit de UK zal supertalent Alex Decunha er zijn.

Programma

Zaterdag 16 september 

10.00-12.00 Open training

12.00-15.00 Kwalificaties

16.00-17.30 Semi Finales

18.30-19.30 Finales

20.00 Prijsuitreiking

 

Zondag 17 september

12.00-14.00 Open training

14.00-16.00 Cash for Tricks

16.00-17.00 Highest Ollie Contest

17.00 Prijsuitreiking en einde event.

Nationale Sportweek
Het event vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek, waarvan Rotterdam dit jaar Host City is.

Media
Via mediapartners Flatspot en het Amerikaanse RIDE Channel zijn uitslagen en beelden te vinden van het evenement. Meer informatie is te vinden op Flatspot.nl

De RTM Skateboard World Cup wordt in belangrijke mate ondersteund door de gemeente Rotterdam en vindt plaats onder auspiciën van en in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland en World Cup Skateboarding.