NK Skateboarden street 2019

Het mag eindelijk naar buiten! Het NK Skateboarden street 2019 wordt dit jaar in Skateland gereden. Achter de schermen wordt er al heel hard gewerkt om van dit evenement een groot succes te maken! Het laatste NK Skateboarden in Skateland was in 2011.

Nederlandse skateboard top komt in September naar Rotterdam

Op 13, 14 en 15 september wordt het een groot skateboardfeest in Rotterdam tijdens het NK Skateboarden Street 2019 in skatepark Skateland. De beste Nederlandse skaters komen naar Rotterdam om te strijden voor de Nederlandse titel. “Rotterdam richt zich steeds meer op de nieuwere urban en e-sporten en het NK skateboarden past daar natuurlijk perfect in. Het NK in september bij het jubilerende Skateland, belooft veel spektakel.”, aldus Hans den Oudendammer, Directeur Rotterdam Topsport. Niet alleen wordt er om de Nederlandse titel gestreden, maar ook om kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Naast de wedstrijden vinden er tevens verschillende activiteiten en festiviteiten plaats door heel Rotterdam. Het definitieve programma wordt deze zomer bekend gemaakt.

VOORPROEFJE OLYMPISCH SKATEBOARDEN
Skateboarden debuteert als olympische sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo in 2020. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Skateboarden Street is daarom niet alleen een unieke kans om een voorproefje te krijgen van wat je tijdens de olympische spelen in 2020 kunt verwachten. Ook kun je de skateboarders in actie zien die Nederland mogelijk in Tokyo zullen vertegenwoordigen. 

ORGANISATE

Het NK Skateboarden Street wordt georganiseerd door Skateland Rotterdam in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Rotterdam Topsport en Gemeente Rotterdam.

OVER SKATELAND

Skateland Rotterdam is een van de oudste indoor skateparken van Nederland gevestigd in de oude Nestle fabriek op de Piekstraat 45 in Rotterdam. Skateland viert dit jaar dat het park 20 jaar open is en is trots om het NK Skateboarden Street 2019 te hosten. Skateland heeft een oppervlakte van 2600m2 en wordt gemiddeld 22.000 keer per jaar bezocht. 

OVER SKATEBOARD FEDERATIE NEDERLAND (SFN)

De SFN is de vertegenwoordiging van skateboardend Nederland. De SFN heeft in 2003 haar oorsprong gevonden als stichting. In 2017 is de SFN als vereniging voortgezet en aangesloten bij het NOC*NSF.

Nederlands kampioen Rob Maatman in actie tijdens NK Skateboarden Street 2017
Foto Tjeerd Derkink.