6 sep: Rotterdam Roller Derby

Op maandag 6 september ben je welkom op de open avond van Rotterdam Roller Derby! Gezellig rolschaatsen, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd bewegen! En wellicht een nieuwe hobby ontdekken.

Iedereen is welkom tijdens deze open training, geen ervaring of rolschaatsen vereist. Alleen maar een goed dosis enthousiasme! Kom je ook?

Over Roller Derby
Roller derby is een contactsport gespeeld door twee teams bestaande uit vijftien skaters. Vijf leden van elk team rolschaatsen in dezelfde richting rond een baan. Het spel bestaat uit een reeks korte match-ups (‘jams’) waarin beide teams een scorende speler (‘jammer’) aanwijzen die punten scoort door leden van het andere team in te halen (‘overlappen’). De teams proberen hun eigen stoorzender te helpen, terwijl ze de stoorzender van de tegenpartij hinderen – in feite spelen ze zowel aanvallend als verdedigend tegelijk. Er is geen bal.

Praktische informatie

Datum: maandag 6 september
Tijd: Inloop vanaf 19:00 uur. De training begint om 19:30 en duurt tot 21:00 uur. Na de training kan er nog wat gedronken worden.

Locatie: Skateland Rotterdam, Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam

Kosten: meedoen is gratis. Het is mogelijk om skates en bescherming te huren, bescherming huren kost 5 euro. Gelieve dit aan te geven in het aanmeldingsformulier, zodat wij weten wat we moeten meenemen.

Schrijf je via de volgende link in voor de open training, voordat het event begint. Je ontvangt dan voorafgaand aan het event meer informatie. Laat ook even weten dat je erbij bent in het facebook event.

Dit programma is onderdeel van Rotterdam Street Culture Week. In Skateland kan jong en oud tien dagen lang genieten van kampioenschappen, rollen, feestjes, live painting, DJ’s en gezelligheid. Klik hier voor het volledige programma.