Dedicated – De eerste Nederlandse step film – Première

Na twee jaar lang clips te hebben gefilmd (in 2015 & 2016) is het dan eindelijk zo ver. De lang verwachte Dedicated film gaat op vrijdag 20 april 2018 om 20:00 voor het eerst vertoond worden in de kantine van Skateland. Dedicated is film project gemaakt door een groep Nederlandse steppers (voornamelijk uit de regio Rotterdam) die regelmatig in Skateland te vinden zijn. Een film met onder andere Collin Eerhart, Max Snijders, Mickey Oosterling, Henkjan Schollaart, Jimmy-Dean Hartog, Jeroen Leenhouts, Robert Buitendijk, Andy den Hartog, Angelo Bijker, Rik Stam en meer! Dit belooft een ruime variatie aan style en tricks.

Dit is de eerste full-length step film (van ongeveer een half uur) van Nederlandse bodem. Met daarin enkel street clips gefilmd op de beste street spots van Rotterdam tot aan Barcelona. Een kwartier voor dat de film start (vanaf 19:45) zullen er al video’s en foto’s vertoond worden die tijdens het filmen geschoten zijn, om zo alvast de sfeer er goed in te brengen. De film zou oorspronkelijk al in 2017 gepubliceerd worden, maar wegens omstandigheden is dit er toen helaas niet meer van gekomen. Daarom is het extra vet dat dit nu toch eindelijk in Skateland gaat gebeuren!

 

Ben jij een stepper, of ben je benieuwd naar de première van Dedicated, de eerste Nederlandse step film?

Dan moet je vrijdag 20 april 2018 zeker in Skateland zijn! Voor en na de film is er uiteraard tijd voor een (nacht) scoot sessie in het skatepark. Meer informatie, foto’s en video’s over Dedicated kun je vinden op Instagram, geef de boys gelijk een follow voor als je dit nog niet had gedaan!

 

Chilli Games 2018

Op zaterdag 14 april gaat het weer gebeuren! De Chilli Games!

We hebben weer een hoop toffe contest bedacht en mogelijk komt de scoot cross ook weer terug! We houden nog wel alles geheim wat we gaan doen maar we beloven je dat het de moeite waard wordt!

Het Chilli team uit Duitsland komt ook weer langs!

De contests zijn tussen 13:00 en 17:00 en rond 18:00 gaat het Chilli Team weer naar huis. Skateland is die dag open van 13:00 tot 20:00.

Chilli games 2018

Pre-clash 2018

Op woensdag 14 februari is de Pre Session voor de winterclash.

Park Battles 2018

We zijn trots dat ons park is geselecteerd, het is 2 weken voor de Winterclash en er zijn waarschijnlijk al wel wat internationale pro-riders aanwezig die dag! Bekijk alvast de Facebook event pagina voor meer informatie.

Scootershop The Dream – Scoot contest 2018

Op zaterdag 27 januari hebben we de winter scoot contest waarbij gereden wordt voor het goede doel. De organisatie is in handen van Scootershop The Dream. Er wordt gereden op het parkgedeelte in meerdere categorieën en er zijn dikke prijzen te winnen. Meer info volgt binnenkort maar schrijf deze maar vast in je agenda! De inschrijving is al open! Dus schrijf jezelf alvast in.

powered by MGP

Qubo BMX jam 2018

De jongens van Qubo organiseren een BMX jam op zaterdagavond 13 januari. Vanaf 18:00 mogen de BMX-ers binnen en van 20:00 tot 22:00 23:00 is het BMX only. Je kunt het zien als een nieuwjaarssessie! Check de Facebook event pagina en geeft die boys ff een follow op Instagram.

Nieuwjaars skatenight 2018

Niemand minder dan MC YepYep is de host van de avond en de goodies komen bij DuFarge, Etnies en Skatestore vandaan. Het wordt een gezellige avond met een aantal verrassende contests!

Undialed in Skateland 2017

Deze vrijdag 24 november komen White Trash Willy en Clayton Lindley van het Youtube kanaal Undialed naar Skateland!

We vinden het natuurlijk super tof dat deze gasten langskomen! Het wordt een vette scoot night dus zorg dat je erbij bent!

De mannen komen van 19:00 tot 22:00 en Skateland is open vanaf 15:00.

Rotterdam World Cup Skateboarding

De Rotterdam World Cup Skateboarding stond gepland om komend weekend op Skatepark Westblaak gereden te worden. De zondag was gereserveerd voor een dikke sessie ‘Tricks for Cash’ in Skateland.
Maar aangezien de weervoorspelling zo slecht is voor komend weekend is besloten dat de Rotterdam World Cup Skateboarding in Skateland gehouden wordt!
Op zaterdag is de contest en op zondag is het nog steeds Tricks for Cash, voor de zondag kunnen alle skateboarders in het park aanwezig deelnemen aan de best trick sessies!

BELANGRIJK!!
Er wordt gereden op het skateboard park en een groot deel van het ‘inline’ park is gereserveerd voor publiek.  Dit betekent voor de andere bezoekers van Skateland dat er weinig ruimte over is om vrij te rijden houdt daar rekening mee!

Hieronder het persbericht van de organisatie:

NIEUWE LOCATIE: SKATELAND ROTTERDAM
RTM Skateboard World Cup op 16 september en Best Trick wedstrijden op 17 september vinden beide plaats in SKATELAND.

De RTM Skateboard World Cup vindt niet plaats op de eerder gecommuniceerde West Blaak in Rotterdam, maar in Skateland, op de Piekstraat 45 in Rotterdam. Na uitgebreid overleg met de (inter)nationale federaties is gezien de weersvoorspelling besloten uit te wijken naar een indoor locatie.

Skateland
Skateland is een gerenommeerde locatie waar al jaren grote (inter)nationale wedstrijden worden gehouden. Er is ruim gelegenheid voor publiek om aankomend weekend de bijzondere evenementen van dichtbij mee te maken. De toegang voor skateboarders en publiek is bovendien gratis.

Van Rotterdam naar Tokyo
Een groot aantal van de beste skateboarders ter wereld is dit weekend te zien in Rotterdam.
Rotterdam anticipeert hiermee op de toevoeging van skateboarden aan de Olympische familie. In 2020 staat de sport voor het eerst op de agenda tijdens de Spelen in Tokyo. Na deze pilot in 2017 moet het in de komende edities onder andere in Rotterdam mogelijk worden zich te plaatsen voor deze Spelen.

Skateboarders
Deelnemers uit 15 landen en 5 continenten strijden om de totale prijzenpot van €10.000. Vrijwel de gehele 19 koppen tellende Nederlandse Street Selectie staat aan start. Onder hen de ambassadeur van het evenement Douwe Macaré, Woody Hoogendijk en Sewa Kroetkov. De organisatie is daarnaast erg trots op het tot nu toe bekende internationale deelnemersveld. Zo komt van Brazilië Ivan Monteiro, die al eerder op het hoogste World Cup podium stond. Zuid Afrika wordt vertegenwoordigd door Brandon Valjalo en vanuit de UK zal supertalent Alex Decunha er zijn.

Programma

Zaterdag 16 september 

10.00-12.00 Open training

12.00-15.00 Kwalificaties

16.00-17.30 Semi Finales

18.30-19.30 Finales

20.00 Prijsuitreiking

 

Zondag 17 september

12.00-14.00 Open training

14.00-16.00 Cash for Tricks

16.00-17.00 Highest Ollie Contest

17.00 Prijsuitreiking en einde event.

Nationale Sportweek
Het event vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek, waarvan Rotterdam dit jaar Host City is.

Media
Via mediapartners Flatspot en het Amerikaanse RIDE Channel zijn uitslagen en beelden te vinden van het evenement. Meer informatie is te vinden op Flatspot.nl

De RTM Skateboard World Cup wordt in belangrijke mate ondersteund door de gemeente Rotterdam en vindt plaats onder auspiciën van en in samenwerking met de Skateboard Federatie Nederland en World Cup Skateboarding.

 

 

Best of Blaak edities + Opening Nationale sportweek 2017

Voor komend weekend zijn de weersvoorspellingen zo slecht dat besloten is om de edities van Best Of Blaak zowel voor Scooter als voor BMX te verplaatsen naar Skateland.

Op zaterdag is tevens de officiële opening van de nationale sportweek en het is een mooie eer om deze in Skateland te hebben. De opening is om 12:00 met een demonstratie van het Skateland team aangevuld met de riders van het Chilli team. Met o.a. Levi Weidmann op de BMX, hij gaat zich komende november proberen te kwalificeren voor de Jeugd Olympische spelen volgend jaar in Argentinië. Inline skater Jelle Briggeman die vorig weekend in China bij de Wereld Kampioenschappen 7e geworden is en Collin Eerhart Benelux kampioen freestyle scoot 2015.

De wedstrijd voor de scoot riders op zaterdag begint om 13:00 alle deelnemers aan de wedstrijd hebben gratis entree tussen 11:00 en 12:30, dan is het ook het moment om in te schrijven. Voor publiek is het park gratis te bezoeken. De prijsuitreiking zal tussen 17:00 en 18:00 plaats vinden.

Voor de zondag is ook besloten om de BMX editie van Best of Blaak naar Skateland te verplaatsen de weersvoorspellingen voor het hele weekend zijn te slecht helaas. Voor de BMX-ers is het ook gratis entree voor de deelnemers tussen 11:00 en 13:00. Rond 13:00 beginnen de wedstrijden en uiterlijk om 18:00 is de prijsuitreiking.