Op zaterdag 16 december is in Skateland Rotterdam het Nederlands Kampioenschap Skateboarden voor Junioren 2023.

Op deze dag strijden de Rookies (0-12 jaar), meisjes en jongens (13-17 jaar) voor de titel Nederlands Kampioen Junioren. Iedereen mag meedoen en de ervaring leert dat de laagdrempeligheid van dit event zorgt voor veel inschrijvingen van zowel beginnende, als gevorderde jonge skaters.

Ondanks dat er geen officiële topsport ranking met dit breedtesport event gepaard is gaat de organisatie ervan uit dat de top van de Nederlandse jeugd ook deelneemt om zich in de kijker te rollen bij de bondscoach, gerenommeerde juryleden en potentiële sponsors.

De wedstrijd

De wedstrijd bestaat uit meerdere runs waarin de deelnemers een minuut de tijd krijgen om hun beste tricks te laten zien. Het is dezelfde set-up zoals deze op de Olympische Spelen gehanteerd wordt. De jury bepaald wie er doorstroomt naar de finale en uiteindelijk met de titel en prijzen gesponsord door alle partners naar huis gaat.

Workshops

De organisatie van het event pakt deze kans ook aan om de aller jongste en/of totaal onervaren toekomstige skaters voor zich te winnen en organiseert gratis workshops skateboarden voor iedereen die aanwezig is die dag.

Een team van professionele skateboard instructeurs spreekt die dag alle broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes aan om hen de basics van het skateboarden mee te geven.

Inschrijven voor de workshops kan op de dag zelf.
Wees er op tijd bij want vol = vol.

De workshops zijn van:

10:00 – 11:00 uur
11:30 – 12:30 uur
13:00 – 14:00 uur