Tentoonstelling Jelmer Konjo / Best Trick Contest

Zaterdag 21 oktober 2023
Van 19:00 tot 23:00

Gratis Entree

Een tentoonstelling & event in Skateland Rotterdam waarin Jelmer terugkeert naar zijn eerste echte liefde: skateboarden. Jelmer groeide op in de buitenwijken van Rotterdam waar hij zijn tiener- en puberjaren vooral skateboardend doorbracht.

Skateboarden gebeurt veel in skateparken waar vaak vriendschappen voor het leven ontstaan, al ontwikkelt iedereen in zo’n vriendengroep zich totaal anders. Toch ligt er één overkoepelende les in deze activiteit: skateboarden is een sport die wat meer risico, aanpassingsvermogen en consequenties met zich meebrengt dan bijvoorbeeld voetballen. Een bal missen is vervelend, maar naast het feit dat je de wedstrijd misschien verliest, is dat ook meteen het grootste risico. Bij skateboarden ligt dat anders, hoe vaak je ook een bepaald trucje van een trap hebt gedaan, het kan altijd heel erg mis gaan. Dan val je, vaak best hard. Je zou kunnen denken: dit is genoeg, ik stop. Echter is dat niet de mentaliteit die skaters hebben.

Trial and error
Die ‘trial and error’-mentaliteit is iets waar Jelmer profijt van heeft gehad tijdens zijn ontwikkeling als kunstenaar, maar ook als mens. Met deze mindset in gedachten heeft Jelmer verschillende creatievelingen uitgenodigd, allen met een achtergrond in skateboarden.

Het idee was om samen met elk van deze creatievelingen een werk te maken met als thema: “wat is de impact van skateboarden op je volwassen leven?”

Tot deze creatieve mensen behoren naast beeldend kunstenaars ook architecten, fotografen en muzikanten.

Creatieven die deelnemen aan dit project:
Jelmer Konjo
Steef offerhaus
Mike van staten
Jan Jaap Poot
Nik Reitsma
Rein Reitsma
Bob van de Veen (Opskeer gang)
Wouter Molenaar

Op zaterdag 21 oktober (19:00 – 23:00 uur) opent de tentoonstelling feestelijk, met daaraan gekoppeld een Best Trick Contest op een speciaal ontworpen en gebouwde hindernis.

Wil je meedoen aan de wedstrijd? Kom op tijd en schrijf je in bij Alex, onze MC.