Skateland gaat voor een internationale BMX Freestyle wedstrijd op 2, 3 & 4 september!

Na twee succesvolle edities van het officiële NK BMX Freestyle wordt dit jaar de lat nog iets hoger gelegd! Een nieuw evenement waar 3 verschillende BMX wedstrijden gereden worden. De internationale UCI C1 wedstrijd waarbij punten voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs te verdienen zijn. Het open Nederlands kampioenschap Street BMX en het NK Flatland BMX.

BMX Freestyle was in Tokio voor het eerst onderdeel van de Olympische Spelen en de verwachtingen zijn waargemaakt. Deze urban/action sport is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid en kan net als Skateboarden niet meer ontbreken bij de Olympische spelen.

Ook binnen Nederland is de sport groeiende in populariteit en zijn er Nederlandse atleten die internationaal deelnemen aan World Cups van de UCI. Atleten om in de gaten te houden zijn uiteraard Levi Weidmann, inmiddels tweevoudig Nederlands kampioen en tevens bij de laatste World Cup in Brussel 21e geworden! Arjan Ellens, huidig Nederlands Kampioen BMX Freestyle en Pim Scheers, die inmiddels ook hard aan de weg timmert.

Registratie deelname & toeschouwer-tickets binnenkort beschikbaar.